Zdrogovaný řidič dodávky boural na olomoucké benzínce. Měl zákaz řízení



 11. 10. 2018

Třiadvacetiletý šofér dodávky nacouval na čerpací stanici do stojící Octavie. Jak se záhy ukázalo, nejen že už dříve přišel o řidičák a nesměl usednout za volant, ale navíc byl i zdrogovaný.

Nejprve jako banální se jevila nehoda na jedné z olomouckých benzinových pump. Odhalila ale zároveň hned několik prohřešků řidiče dodávky. Třiadvacetiletý mladík ve středu 10. října krátce před pátou hodinou odpolední nacouval do Octavie, zaparkované u čerpací stanice. Ve škodovce seděl třicetiletý šofér. 

Nehoda se obešla bez zranění, ale škoda se vyšplhala na zhruba jedenáct tisíc korun.

„Alkohol byl u obou řidičů vyloučen orientační dechovou zkouškou. U třiadvacetiletého řidiče dodávky provedli policisté orientační test na omamné a psychotropní látky. Výsledek byl pozitivní na amfetaminy a cannabinoidy,“ uvedla k případu krajská policejní mluvčí Olomouckého kraje Irena Urbánková, s tím, že se pak dobrovolně podrobil lékařskému odběru krve.

Jenže záhy navíc policisté zjistili, že mladý šofér neměl za volantem dodávky co pohledávat i kdyby nebyl pod vlivem drog.  „Třiadvacetiletému muži Okresní soud v Olomouci zakázal řídit všechna motorová vozidla, a to až do listopadu 2019,“ dodala k případu mluvčí Urbánková.

Policisté mu neplatný řidičák sebrali a zakázali mu další jízdu. Teď mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. 

 


Autor: Svatoslav Hořínek



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: