FOTO: Opilá žena bez řidičáku "nevybrala" křižovatku a narazila do zdi




Pod vlivem alkoholu sednout za volant neměla zábrany sedmadvacetiletá žena. Ta, ačkoliv ani nevlastní řidičák, usedla v sobotu po jedné hodině v noci do BMW. Na jedné z olomouckých křižovatek ale neuhlídala auto na silnici a skončila s ním ve zdi.

Sedmadvacetiletá samozvaná řidička projížděla v sobotu po jedné hodině v noci Kaštanovou ulicí, když ji překvapila tříramenná křižovatka. Na ní chtěla žena za volantem odbočit vpravo, směrem k ulici Pasteurova, manévr se jí ale nepovedl. Vyjelaze silnice a narazila do zdi kolem parkoviště u přilehlého domu. 

Ani to jí ale neodradilo od další jízdy a namířila si to s autem dál směrem k Pasteurově ulici. "Přivolaní policisté vozidlo i s řidičkou krátce poté na ulici Pasteurova nalezli. Právě v okamžiku, když žena od vozidla odcházela," uvedla mluvčí policistů Olomouckého kraje Irena Urbánková. 

A jak se ukázalo, karambol nebyl jediným problémem mladé ženy, ale i to, co mu předcházelo. "Mladá žena není držitelkou žádné skupiny řidičského oprávnění. Provedli u ní také orientační dechovou zkoušku a naměřili jí 1,26 promile alkoholu v dechu," dodala mluvčí policie.

Žena se následně dobrovolně podrobila lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici a policisté jí další jízdu zakázali. 

Nehoda se obešla bez zranění, vzniklaale škoda odhadem za pětadvacet tisíc korun. "Řidička je nyní podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," dodala mluvčí policie.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: