VIDEO: Divoká honička v ulicích Olomouce. Zfetovaný řidič ujížděl před policií



 20. 11. 2018

Policisté chtěli zastavit auto kvůli propadlé technické kontrole. Řidič vozu však zrychlil a snažil se hlídce ujet. Po divoké honičce byl muž nakonec dopaden. Ten při zatýkání dokonce přiznal, že má zákaz řízení. Následující testy v jeho těle odhalily také přítomnost drog. Jeho spolujezdkyně měla u sebe takzvané "psaníčko" s bílým práškem.

Banální policejní kontrola se změnila v divokou honičku napříč hanáckou metropolí. Krátce po šestnácté hodině kontrolovali policisté plynulost silničního provozu na Pražské ulici v Olomouci. Následně je zaujala Alfa Romeo, která dle dostupných databází měla mít neplatnou technickou kontrolu.

„Toto auto chtěli za použití zvukového a světelného výstražného znamení zastavit. Řidič však na tuto situaci reagoval tak, že zrychlil jízdu a začal ujíždět směrem k ulici Tomkova, dále kolem hejčínské inline stezky, kde bez světelné signalizace odbočil vpravo a pokračoval směrem ke Klášternímu Hradisku na ulici Jablonského,“ řekla mluvčí olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.

Po celou dobu muž nerespektoval dopravní značení a svou bezohlednou jízdou ohrožoval ostatní lidi na silnici. V Jablonského ulici mu další policejní hlídka svým vozem zablokovala cestu. Tuto blokádu se pokusil řidič objet, nicméně byl zablokován dalším služebním autem.

„Pronásledovaný však zcela svou Alfu nezastavil a pokusil se o útěk. Za použití donucovacích prostředků ho policisté zpacifikovali a zadrželi,“ popsala zadržení mluvčí Urbánková.

Společně s řidičem cestovala v autě i spolujezdkyně, která se v okamžiku, kdy policisté prováděli zákrok na jejího společníka, přesunula na místo u volantu.

„Nebylo tedy vyloučeno, že by mohla pokračovat v jízdě a mohla tak ohrozit život a zdraví policistů. I ona byla za použití donucovacích prostředků zadržena,“ uvedla Urbánková.

Muži zákona posléze zjistili, že řidičem byl čtyřiatřicetilletý muž, který, jak sám uvedl, ujížděl proto, že má zákaz řízení.

„To se také potvrdilo. Policisté zjistili, že má od října letošního roku na dobu 24 měsíců vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Provedli u něj orientační test na omamné a psychotropní látky, který prokázal přítomnost amfetaminu, a orientační dechovou zkoušku, jež byla negativní,“ dodala mluvčí.

Řidiči, který se odmítl podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Jeho sedmadvacetiletá spolujezdkyně, u níž bylo nalezeno takzvané psaníčko s bílou krystalickou látkou s naplněnou injekční stříkačku, je podezřelá z přestupku neoprávněného přechovávání návykové látky.


Autor: Svatoslav Hořínek



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: