FOTO: Čtrnáct hasičů z celého kraje se sešlo v Olomouci, aby darovali krev




Při záchraně života často hraje roli i dostupná krev pro transfuzi. Své o tom ví hasiči, kteří zasahují mnohdy i u vážných dopravních nehod. Čtrnáct bojovníků s živly z celého Olomouckého kraje se proto ve středu sešlo, aby darovali krev.

Hasiči se ve středu dopoledne setkali v olomoucké Fakultní nemocnici, kde na transfuzním oddělení darovali krev a krevní plazmu. A hasiče čekalo milé uvítání - zaměstnankyně Transfuzního oddělení a Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR, hasiče uvítaly a celou dobu doprovázely stylově oblečené do hasičských zásahových kalhot.

„Do akce se zapojilo čtrnáct výjezdových hasičů a příslušníků Krajského operačního a informačního střediska, kteří bezplatně darovali 470 mililitrů tekutiny. Tři hasiči darovali krevní plazmu, zbytek daroval krev. Celkem tak hasiči dnes odevzdali 5170 mililitrů plné krve a 2483 mililitrů krevní plazmy,“ upřesnila mluvčí hasičů Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Letošní odběr byl již třetím v pořadí, kdy se profesionální hasiči z Olomouckého kraje rozhodli hromadně darovat nejcennější tekutinu. „Všichni vědí, že darování krve je velmi důležité a závisí na něm zdraví i životy těch, kteří ji potřebují. V medicíně má krev nezastupitelnou roli, nelze ji uměle vyrobit a při léčení je nezbytná,“ dodala mluvčí hasičů.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: