OBRAZEM: Policisté darovali seniorům vánoční hvězdy. Podpořili i boj s leukémií



 29. 11. 2018

Olomoučtí policisté navštívili seniory v domovech a darovali jim vánoční hvězdy. Nákupem těchto květin se zapojili i do sbírky na pomoc dětem s leukemií.

Téměř dvě stovky vánočních hvězd darovali policisté seniorům v domovech ve Chválkovicích, Hrubé Vodě a Vésce na Olomoucku.

„Stejně jako v předchozích letech i letos využili možnost potěšit staré lidi v těchto zařízeních darovanou květinou, která je považována za symbol nadcházejících vánočních svátků. Při této příležitosti mohli senioři s policisty i podiskutovat o svých každodenních starostech i radostech. Na závěr si všichni vzájemně popřáli příjemné prožití nejkrásnějších svátků v roce,“ uvedla olomoucká policejní mluvčí Lenka Vanková.

Tato dobročinná tradice začala v roce 2016 a setkala se s velkým úspěchem. Darovaná kytička dokázala zahřát u srdce mnohdy osamělé klienty, kteří zde tráví i celé vánoční svátky. Akce proběhla ve velmi emotivní atmosféře a neobešla se bez uroněných slz dojetí. 

„Darování vánočních hvězd nebylo však to jediné, čím muži zákona mohli přispět na dobrou věc. Již samotným nákupem květin se zapojili do charitativní sbírky určené na pomoc v boji s leukémií dětským pacientům hematoonkologického oddělení Dětské kliniky Fakultní nemocnice v Olomouci. Sbírku od roku 2014 každoročně organizuje nadace Šance a již několik let se do ní zapojují také policisté v Olomouckém kraji,“ prozradila mluvčí Vanková.

Zakoupené květiny si mohli ponechat nebo je mohli dále věnovat právě seniorům ve vytipovaných zařízeních. V letošním roce se nákupem vánočních hvězd podařilo získat částku bezmála 65 tisíc korun. Tyto peníze budou tak jako v předchozích letech využity pro hematoonkologické oddělení, na sociální pomoc rodinám či na financování rekondičních pobytů malých pacientů po léčbě.

Celkový počet darovaných vánočních hvězd v celém Olomouckém kraji se vyšplhal na téměř tři stovky kusů. Zbývající květiny budou průběžně darovány do vybraných zařízení na Přerovsku, Jesenicku a Šumpersku.


Autor: Svatoslav Hořínek



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: