Sigma se díky výhře nad Slováckem bodově dotáhla na 11. místo




Olomoucký Martin Nešpor byl jediným exekutorem zápasu v Olomouci. Zásluhu mohl mít dvojnásobnou nebýt neproměněné penalty ve druhém poločase.

Fotbalový zápas osmnáctého kola, předposlední v podzimní části, mezi olomouckou Sigmou a Slováckem nabídl několik šancí, ale jen jeden gól, který padl navíc hned v sedmé minutě hry. Domácí Martin Nešpor využil brejku a brankář Trmal nedokázal včas zareagovat.

Tentýž hráč promarnil tutovku ve 21. minutě. Přestože byli v jeho blízkosti čtyři slováčtí obránci, dostal se ke střele, míč pouze poslal těsně mimo tři tyče.

I Slovácko promarnilo svou největší akci, ale to už v polovině druhé části. Stejně jako Nešpor na začátku zápasu mělo na kopačkách protiútok, míč mohl skončit v bráně nebýt Kuchtova pádu, ve kterém prostřelil pouze vzduch vedle pravé tyče.

To mohlo Slovácko velmi mrzet, Olomouc totiž kopala o několik minut později penaltu po faulu na Pilaře. Nešpor si svůj druhý zápasový gól nepřipsal, Trmal jeho střelu k levé tyči vykryl a následně i dorážku.

Jedny z posledních tutovek patřily zejména hostům. V nich se blýskl hlavně brankář Olomouce Miloš Buchta. Nejdřív si pohlídat ránu od hlavičky k tyčce, poté míč skryl v náručí po dobrém výhledu na kopající.

Zápas tak skončil lépe o jednu branku pro letos se trápící Olomouc. Ta nyní bodově vyrovnala právě Slovácko a Bohemian Praha 1905, všichni tři mají nastřádaných osmnáct bodů. Olomouc je o pozici níž za Slováckem, na třináctém místě.


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: