VIDEO: V olomoucké zoo se podařil unikátní odchov mravenečníka. A další je březí




Olomoucká zoologická zahrada coby jediný chovatel mravenečníků čtyřprstých na území bývalého Československa, který je také rozmnožuje, slaví. A důvod má pádný. Chovnému páru Chaco a Morgana se už na konci října narodilo v rámci chovu desáté mládě. Z počátku byly o jeho život obavy, neboť matka, prvorodička, neměla dostatek mléka.

„Už s jistotou víme, že mládě je životaschopné. Ba co víc. Další ze samic je už březí," oznámila ve středu mluvčí olomoucké zoo Iveta Gronská.

„Za měsíc dojde k velkému stěhování. Naše samice si předají porodní box. Morgana s mládětem tak bude v ubikaci lenochodů už k vidění a březí Tara se přesune do porodního boxu,“ dodala ošetřovatelka Hana Dostálová.

Zoo Olomouc patří na území České a Slovenské republiky k jediným chovatelům, kterým se současně daří mravenečníka čtyřprstého i úspěšně rozmnožovat. S chovem pralesních zvířat z Jižní Ameriky započala v roce 2003 díky Dartovi a samici jménem Tama. První mládě přišlo na svět až po třech letech chovu.

Tehdy to byl jediný pár, který žil v českých a slovenských zahradách.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: