FOTO: Auto vjelo na Olomoucku pod vlak, řidiče osobáku museli vyprostit hasiči



 02. 01. 2019

Ke srážce osoního vlaku s autem spěchali ve středu odpoledne hasiči a policisté na Olomoucku. Po srážce zůstal ve voze zaklíněný řidič auta, nehoda se však obešla bez zranění.

Druhý den roku 2019 může slavit jako své druhé datum narození šofér, který ve středu vjel na železniční přejezd mezi obcemi Odrlice a Dubčany u Senice na Hané na Olomoucku ve chvíli, kdy se k němu blížil vlak. 

"Po střetu s vlakem zůstal řidič ve vozidle zaklíněn. Po jeho vyproštění, o které se postarali hasiči, se ukázalo, že naštěstí vyvázl bez zranění," uvedla mluvčí policistů Olomouckého kraje Jiřina Vybíhalová. 

"Řidič osobního vozidla zůstal uvnitř vozu uvězněn, byl však nezraněn. Hasiči zajistili vozidlo proti vzniku požáru, pomohli řidiči dostat se z vozidla ven," uvedla mluvčí hasičů Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Ve vlaku pár minut před třetí hodinou odpolední, kdy ke srážce došlo, cestovalo sedm lidí. "Hasiči asistovali při přestupu cestujících z vlaku do náhradního autobusu," dodala mluvčí hasičů. 

Jak řidič, tak strojvedoucí se podrobili orientační dechové zkoušce, která vyloučila, že by řídili pod vlivem alkoholu," řekla mluvčí policie. 

Škoda na autě byla vyčíslena na 40 tisíc korun a na vlaku za polovic. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: