FOTO: Anička a Evička pomohou hasičům v Olomouci. Přišly na 2,7 milionu korun



 03. 01. 2019

Krásný novoroční dárek dostali dobrovolní hasiči z Černovíra a Radíkova. Do jejich garáží přijedou dvě nové kolegyně. Jmenují se Anička a Evička a stály dohromady 2,7 milionu korun.

Čtrnáct let. Tak vysoké je průměrné stáří vozového parku dobrovolných hasičů na Olomoucku. Přitom se neustále zvyšují nároky na kvalitu vybavení. I proto je třeba stále inovovat.

„Město potřebuje ochranu hasičů a hasiči zase potřebují naši podporu. Nejde jen o vozidla, ale i o další vybavení a samozřejmě i o objekty zbrojnic, které se snažíme buď modernizovat, nebo stavět nové,“ uvedl náměstek primátora Martin Major.

Olomouc získala na auta dotaci. Generální ředitelství hasičského sboru přispělo 900 tisíci korunami. Olomoucký kraj přidal dalších 200 tisíc korun. Na hanáckou metropoli tak zbyl doplatek 1,6 milionu korun.

„Nové vozy budou sloužit k přepravě členů jednotky a základního hasičského vybavení na místo zásahu. V případě potřeby mohou sloužit i k evakuaci obyvatel. Vestavba umožňuje převoz motorové stříkačky s příslušenstvím, plovoucí čerpadlo, dva dýchací přístroje, dva hasicí přístroje a úložné prostory pro předepsané vybavení,“ dodal Major.

Město chystá i další investiční akce zaměřené na dobrovolné hasiče. Letos chystá podporu jednotek v Droždíně a Holici a velitelské vozidlo pro krotitele požárů z Chválkovic.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: