FOTO: U Přáslavic havarovala cisterna s mlékem a zablokovala dálniční sjezd z D35



 04. 01. 2019

/AKTUALIZOVÁNO 17.30/ Začátek dopravní špičky s sebou v Olomouci přinesl i vážnou dopravní nehodu. Na dálnici D35 u Přáslavic havarovala cisterna převážející mléko. To se rozlilo. Řidič skončil v olomoucké fakultní nemocnici. Dálniční sjezd byl až do podvečera uzavřen. Hasiči na místě odčerpávali vyteklé mléko.

Páteční ráno na Olomoucku začalo dopravními komplikacemi. Na dálnici D35, exitu 281, došlo k vážné dopravní nehodě. Cisterna, jež převážela mléko, sjela do příkopu. Převážená tekutina po nárazu z auta začala vytékat.

„Na místo vyjeli profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Velké Bystřice. Ti zajistili havarovanou cisternu proti vzniku požáru a zjišťovali, kolik mléka z cisterny a návěsu přesně uniklo. Podle dostupných informací by to mělo být asi patnáct kubíků, tedy polovina převáženého nákladu,“ popisovala mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Zraněného šoféra odvezli záchranáři do olomoucké fakultní nemocnice.

Dálniční přivaděč byl po nehodě ve směru Ostrava - Olomouc uzavřen, v opačném směru byl průjezdný pouze jeden pruh. Na místo byli znovu povoláni hasiči, aby pomohli s odčerpáním vyteklého mléka. 

V podvečer se podařilo dálnici zprůjezdnit v obou směrech. "Dálnice D35 je na 281 kilometru, exit Přáslavice, po ranní havárii cisterny převážející mléko opět plně průjezdná," uvedla v pátek po páté hodině odpolední mluvčí policie Jiřina Vybíhalová. 

Příčiny a výše škod jsou zatím v šetření.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: