V Olomouci chtěli falešní policisté pokutovat řidiče. Ti praví je dopadli za pár hodin



 11. 01. 2019

Neuvěřitelnou drzost prokázala dvojice mladíků, kteří se rozhodli vydávat za policisty. V noci v Olomouci zastavili výstražným majákem jiné auto a chtěli zaplatit pokutu. Když jim na to řidič nenaletěl, nechali ho odjet. Policistům se oba výtečníky podařilo po několika hodinách zadržet.

Šestadvacetiletí mladíci se rozhodli vydávat se za strážce zákona a porušili zákon. A to vcelku neobvykle. V noci z prvního lednového pátku na sobotu zastavili v jedné z olomouckých ulic jiného šoféra a chtěli ho pokutovat.

"Za pomoci neoprávněného použití výstražného světla, umístěného ve vozidle, měli zastavit  jiné osobní vozidlo. Po jeho 23letém řidiči měl jeden z nich  požadovat doklady a zaplacení pokuty nejprve ve výši 700 korun, poté 400 korun za to, že údajně překročil rychlost," uvedla mluvčí policistů Olomouckého kraje Irena Urbánková. 

Dva muži v civilu se ale jako policisté nezdáli šoférově stejně staré spolujezdkyni a tak jednoho z "policistů" požádala o legitimaci nebo vypsat stvrzenku o zaplacení pokuty.  

"Začal tvrdit, že je pro tentokrát nechá odjet," uvedla mluvčí policie s tím, že pak dva falešní policisté odjeli. Řidič, který měl dostal pokutu, si to ale nenechal líbit a zavolal na linku 158. 

"Policistům se během několika hodin podařilo zjistit, kdo vozidlo řídil a kdo tvořil osádku vozidla. Jednalo se o dva muže ve věku 26let z Olomoucka," vypověděla dále Urbánková. 

Dvojice falešných policistů se těm "pravým" přiznala a řidič auta vydal maják, pomocí kterého vůz zastavili. "V případě prokázání viny a odsouzení hrozí oběma podezřelým trest odnětí svobody až na dvě léta," dodala mluvčí policie. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: