FOTO: Velitelský kryt v Bezručových sadech táhne. Radnice zjednodušila pravidla pronájmu




Býval to velitelský kryt civilní obrany. Pak osiřel. Nyní však o své využití nemá pražádnou nouzi: množství zájemců o jeho pronájem totiž vzrůstá. Radnice tak musela stanovit jasná pravidla fungování. Kryt, který si vloni pronajalo hned 46 zájemců, si lze nyní zamluvit prostřednictvím nového formuláře.

Velký zájem ze strany spolků i turistů o návštěvu či pronájem bývalého vojenského krytu v Bezručových sadech olomoucká radnice vnímá. Bylo na něj však třeba adekvátně zareagovat.

„V posledních letech se na informační centrum Olomouc stále častěji obracejí různé spolky, zájmové organizace či pořadatelé kulturních akcí se žádostí o výpůjčku objektu. Vzhledem k tomu, že žádostí přibývá, je potřeba režim výpůjček upravit a dát mu jasnější pravidla,“ vysvětlila náměstkyně primátora Markéta Záleská.

Dosud bylo možné se do krytu dostat jen při sobotních prohlídkách či zvláštních příležitostech. Jenže zájemců o jeho využívání přibývalo. A tak dalo informační centrum dohromady formulář a smlouvy na výpůjčku. Tím by se měl celý proces zjednodušit a umožnit přístup většímu množství zájemců. 

Bývalý kryt, jenž má dvě patra, mohl pobrat až 85 osob štábu civilní obrany. Informační centrum jej do správy převzalo v roce 2008. Bližší informace a formuláře naleznete na tomto odkazu


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: