Zloděj se vydával krást s batohem na kole. V Olomouci má na svědomí pět aut



 30. 09. 2017

Pět osobních aut vykradl třiatřicetiletý muž v Olomouci, který se do ulic vstříc krádežím vydával na jízdním kole a s batohem na zádech. Po dopadení muž skončil ve vazbě a hrozí mu až pět let vězení.

Třiatřicetiletémmu muži hrozí až pětiletý pobyt ve vězení za vloupání do aut. Jeho motiv byl jasný, ukrást co se dalo a pak prodejem věcí si přivydělat na nákup drog. 

Od 18. do 26. září v Olomouci vykradl za bílého dne pět aut. A bral vše, co mu přišlo pod ruku. 

Jak se v průběhu vyšetřování ukázalo, za svou nekalou "obživou" vyjížděl vždy na bicyklu s batohem na zádech. 

 

Kriminalisté oddělení obecné kriminality Služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Olomouc zahájili trestní stíhání 33letého muže z Olomoucka, jakožto obviněného z trestných činů krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

V pondělí 18. září si vyhlédl Renault Espace zaparkovaný v Českobratrské ulici, z auta sebral batoh. O pět dnů později se vloupal do Škody Kodiaq, která byla zaparkované na ulici V Hlinkách.

"Z něj vzal tašku, ve které kromě oděvních svršků byla i platební karta," uvedla mluvčí policie Olomouckého kraje Iva Kormošová.

A jak se říká, s jídlem roste chuť, a tak tedy o dva dny později se vloupal hned do dvou aut. V Mišákově ulici se zaměřil a vůz Citroën C4 a pak také Felicii, zaparkovanou v Holečkově ulici.  

"Z jednoho z nich odcizil batoh s oděvními svršky a kosmetikou, z druhého notebook," řekla mluvčí policie.

Vloupání do auta v Krakovské ulici se mu ale v poslední zářijové úterý stalo osudným. U Fabie tam robil okno a z auta sebral tři tašky s firemními dokumenty, doklady ale třeba i platebními kartami.  

Tentokrát však na kole daleko neujel, všiml si ho totiž okradený. "Muže, který se již rozjížděl na kole i s odcizenými taškami, doběhl, zadržel a předal přivolaným policistům," uvedla mluvčí policie.

Svými vloupáními způsobil škodu předběžně za téměř 70 tisíc korun a na dalších více než 18 tisíc se vyšplhalo poškození aut.  

Teď muži, který byl vzat do vazby, hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.  


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: