FOTO: Nejrychlejší běžec planety Bolt rozdával podpisy. Za odměnu



 28. 06. 2017

Královna všech sportů, jak se přezdívá atletice, přivedla do Ostravy na Zlatou tretru jejího krále - několikanásobného držitele rekordu v běhu na sto metrů, jamajčana Usaina Bolta. Ten rozdával úsměvy a podpisy malým běžcům z Olomouce. Metropole Hané tak pokračuje v akcích, navázaných na titul Evropské město sportu, kterým se Olomouc letos pyšní.

Již půl roku se Olomouc chlubí titulem Evropské město sportu 2017. A na jejích sportovištích je to znát. „Hlavním cílem je oslovit a rozhýbat co nejvíce lidí, především dětí a mládeže. Účast na běžeckých akcích potvrdila, že jsme se vydali správným směrem,“ uvedl olomoucký primátor Antonín Staněk.

Tak třeba štafetového závodu žáků olomouckých škol ve Smetanových sadech se zúčastnilo deset šestičlenných družstev. Dalších devětatřicet družstev zavodilo na oválu Lokomotivy Olomouc v běhu na 4 krát 100 metrů. Motivaci měli velkou - ve hře byla velice atraktivní cena v podobě setkání vítězů s Usainem Boltem.

Také na republikové přehlídce pohybových skladeb v Čajkaréněbylo živo - přilákala čtyři stovky cvičenců všech věkových kategorií. „Vedle sebe cvičily ty nejmenší děti a senioři. Bylo zajímavé sledovat sportovce napříč několika generacemi,“ řekl primátor.

Sportovní akce však probíhají pod záštitou prestižního titulu po celý rok. "Kromě čistě pohybových aktivit uspořádalo město také několik sportovně zaměřených akcí," připomněla mluvčí olomoucké radnice Radka Štědrá.

Například u příležitosti zahájení turistické sezony si koncem dubna stovky lidí prohlédly s průvodci i některé z pěti olomouckých sportovišť, včetně nového Aplikačního centra Baluo, které v Neředíně otevřela Fakulta tělesné kultury Univerzity Palackého.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: