Hokejisté z Hané po reprezentační pauze přehráli doma Litvínov 3:1



 16. 11. 2018

Lepší návrat do extraligového kolotoče si Kohouti mohli jen těžko představovat. Po reprezentační pauze přivítali na vlastním ledě Litvínov a postarali se o skvělou podívanou. O velké šance nebyla nouze a fanoušci na olomouckém stadionu se nakonec dočkali čtyř branek. Tři z nich si připsali domácí, a takk se mohli radovat z cenného vítězství.

Olomouc se do extraligového kolotoče po reprezentační pauze vrátila ve velkém stylu. V utkání proti Litvínovu se už po necelé minutě a půl radovala z první branky, když se přesně do horního růžku trefil rychlonohý David Ostřížek. Netrvalo dlouho a srovnat mohl zkušený Hübl, z pravého úhlu ale těsně minul olomouckou branku. 

Dvě velké šance si pak znovu připsali Olomoučtí. Nejprve se sám před hostujícího brankáře dostal Nahodil, nejnovější člen kohoutího kádru si ale na litvínovského gólmana střelou mezi betony nepřišel. Střelu Strapáče pak s trochou štěstí Janus vyrazil. 

Ve dvanácté minutě se Janus blýskl perfektním zákrokem. Ostřížek mohl jet do útoku sám, pu ale ještě poslal Tomečkovi, který se ocitl před prázdnou brankou. Hostující brankář se však stihl přesunout. A o velké šance nebyla nouze ani v dalších minutách první dvacetiminutovky. Nejprve vyzval ke skórování Irgl Koloucha, který však těsně minul, poté měli Litvínovští velké štěstí po střele Tomečka. Puk jen proskákal těsně vedle. 

Jen dvě minuty před koncem úvodního dějství vyrazili do útoku Tomeček s Knotkem. Zkušený olomoucký centr mířil mezi betony hostujícího brankáře, Janus ale před Knotkovou střelou sklapl betony včas. O chvíli později zahrozil Burian, z mezikruží ale zamířil jen těsně vedle. 

Hned na začátku druhé třetiny využil zmatku před litvínovskou brankou Tomáš Dujsík, který doklepl po Knotkově střele puk až za záda Januse. Přesně v polovině utkání se z gólu radoval i aktivní Jan Knotek, který mezi tři tyče doklepl vyražený puk po střele Škůrka. 

Na začátku třetí části se po střele Juraje Mikúše už radovali z gólu hosté, Konrád ale dokázal udržet puk před brankovou čárou, a tak byla radost Vervy trochu předčasná. Ve 48. minutě se ke slovu dostal znovu Burian. Urostlý útočník ujížděl sám na branku, Janus ho ale ani tentokrát skórovat nenechal. 

Posledních deset minut patřilo znovu aktivnímu Tomečkovi, šikovný útočník Kohoutů však hostujícího brankáře ani nadvakrát překonat nedokázal. Na druhé straně pak zdramatizoval zápas Lukáš Válek, který střelou z levého kruhu připravil Konráda o čisté konto. Hosté pak zariskovali a zkusili to v šesti, srovnat krok se jim všakk nepovedlo. 


Autor: Zuzana Spurná



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: