Olomoucko hledá kulturní počin roku. Ve hře jsou festivaly, výstavy či muzikanti



 12. 03. 2019

Jedenáct možností volby. Mezi nimi úspěšné výstavy, festivaly či muzikanti. Nelehká úloha čeká na hlasující v soutěži o kulturní počin roku Olomouckého kraje. Ceny pro vítěze budou předány v olomouckém Moravském divadle.

Široké spektrum kulturních akcí proběhlo v uplynulém roce v Olomouckém kraji. Jedenáct z nich bojuje o Cenu veřejnosti za výjimečný počin v oblasti kultury. Hlasovat mohou lidé až do konce března.

„Kdyby bylo na mně, poslal bych do dvorany slávy všechny pořadatele menších i velkých kulturních akcí, které se vloni v našem regionu uskutečnily. Bohužel, kategorie nejsou nafukovací, takže se dostane jen na někoho. Poděkování a uznání si ale zaslouží všichni,“ vzkazoval hejtman Ladislav Okleštěk.

Ve hře jsou letos tyto akce: Festival v centru, Sbohem, monarchie, Festival vojenské historie 2018, Od Zborova k republice, Olmützer Kulturtage, 25. ročník Podzimního festivalu duchovní hudby, Jakub Rousek, sólista opery a operety Moravského divadla Olomouc, Street Art Festival, Vojtěch Preissig – životem pro vlast, Rozlomená doba 1908-1928 / Avantgardy ve střední Evropě a Paul Oliver, sólista baletu Moravského divadla Olomouc.

O vítězi můžete rozhodnout na tomto odkazu. Slavností vyhlášení proběhne 10. dubna v Moravském divadle v Olomouci.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: