Olomoucký pátek ve znamení dopravní ekologie. Týden mobility zakončí cyklovyjížďka




Evropský týden mobility probíhá napříč celém „starým kontinentem“. Zapojuje se do něj také řada českých a moravských měst. Olomouc nevyjímaje. Hanácká metropole v pátek představí své dopravní plány. Akci zakončí cyklovyjížďka.

Kdo nemá plánovaný program na páteční odpoledne, ten by mohl využít akce na olomouckém Horním náměstí. Právě tam totiž v rámci Evropského týdne mobility bude probíhat představení plánovaných či již zrealizovaných projektů v oblasti dopravy, a to se zaměřením na tu šetrnou k životnímu prostředí.

„Návštěvníci uvidí prezentaci plánu udržitelné městské mobility v Olomouci, dále také prezentaci zaměřenou na elektrokola a „carsharing“. Chybět nebude ani projekt fakulty tělesné kultury z Palackého univerzity či spolek Zaparkuj se svým plánem oživení veřejného prostoru,“ lákala mluvčí olomouckého magistrátu Radka Štědrá.

V 15 hodin bude pro zájemce připravena cyklovyjížďka. Její trasa povede po místech, která v nedávné době prošla rekonstrukcí a zjednodušila tak život všem milovníkům jednostopých miláčků. Sraz účastníků bude u Arionovy kašny.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: