Osm malých sobů dělá radost olomoucké zoo. Také vlčí štěňata už vylézají z nory




Nadílka mláďat o sobě dává vědět na Svatém Kopečku u Olomouce. V tamní zoo se nesměle rozkoukávají mláďata vlků, která před pár dny poprvé upustila svoji noru, i osmero malých sobů.

Ve výběhu vlků Hudsonových je živo. Vedle medvědů baribalů (psali jsme zde), začala z nory vylézat i vlčí štěňata. "Přesný počet ani pohlaví zatím nejsou známé," uvedla mluvčí olomoucké zoologické zahrady Karla Břečková.

S těmito novými obyvateli olomoucké zoo se podle Břečkové i nadále počítá. A sice jako s obyvateli plánovaného vlčího Safari. 

Velmi živo je v tyto jarní dny i ve výběhu sobů polárních. "Svou otcovskou kariéru zahájil před koncem roku nový chovný samec. Po několika měsících napínavého očekávání jsme za péči o tuto skupinu byli v průběhu května odměněni narozením deseti mláďat," připomněla Břečková s tím, že dvě z nich však bohužel byla neživotaschopná.

Zbývajících osm malých sobů v několika barevných variantách skotačí jak v prosklené ubikaci, tak ve venkovním výběhu. "Jako vysokobřezí se jeví i poslední dvě samice," očekávají v zoo i další nadílku do sobí rodiny.

ČTĚTE TAKÉ: Medvíďata v olomoucké zoo vykoukla z brlohu. Poprvé skotačila ve výběhu


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: