Seniorka podváděla v turistickém ruchu, do kapsy si nakradla přes 800 tisíc



 19. 07. 2017

Obvinění z podvodu čelí šedesátiletá podnikatelka z Olomoucka, která zprostředkovala zájezdy na dovolenou, přičemž část utržených peněz si nechávala. Způsobila celkovou škodu 874 tisíc korun, přičemž většina cestujících se svých peněz už nedočkala.

Zlodějka se podle policistů Olomouckého kraje zpronevěry dopustila v letech 2014 a 2015. V oblasti cestovního ruchu sjednávala klientům pobyty s cestovními kancelářemi.

„Část z finančních prostředků, které od klientů obdržela na úhradu pobytů, si měla neoprávněně přisvojovat a nepoužít je na celkovou úhradu zprostředkovaných cestovních pobytů,“ řekla mluvčí policistů Olomouckého kraje Irena Urbánková.

Některým z klientům cestovní kanceláře sjednaný pobyt poskytly, přestože za zájezd neobdržely plnou úhradu.

Ponechané peníze ze zaplacených částek od klientů použila na úhradu předchozích závazků.

„Při prověřování vyšlo také najevo, že si žena jako podnikatelský subjekt minimálně v letech 2013 až 2015 nevedla účetní knihy, zápisy či jiné doklady sloužící k přehledu o stavu hospodaření a majetku nebo k jejich kontrole, ačkoliv jí tato povinnost vyplývá ze zákona,“ sdělila Urbánková.

„Svým jednáním způsobila škodu za téměř 874 tisíc korun sedmdesáti poškozeným - jak klientům převážně z Olomouckého kraje, tak i cestovním kancelářím z celé České republiky,“ uvedla mluvčí.

Podnikatelka na pojištění sociálního zabezpečení dluží částku, která přesahuje 190 tisíc korun. „V případě prokázání viny a odsouzení jí za oba trestné činy hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,“ uvedla mluvčí.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: