Napřed iPhone, pak peníze, dohodli se. Z kupce přes inzerát se vyklubal podvodník



 23. 09. 2017

Prodej zboží přes inzerát se nemusí vyplatit. Své o tom ví dvaadvacetiletá žena s o dva roky starším přítelem. Pár z Olomoucka si pořídil iPhone za dvacet tisíc, avšak po pár dnech se ho rozhodli prodat přes inzerát. Kupující si vymínil, že telefon zaplatí až po převzetí, pak se však po něm i s mobilem slehla zem.

Mladý pár z Olomoucka se přesvědčil, jak snadné může být přijít o zboží i peníze při prodeji přes internetové bazary. Na konci srpna si čtyřiadvacetiletý mladík s o dva roky mladší přítelkyní koupili iPhone za 20 tisíc korun.

Po pár dnech ho však nabídli na internetu k prodeji a na inzerát reagoval zájemce z Prahy.

"Společně se dohodli, že kupující zaplatí za telefon částku dvacet tisíc korun, až po jeho obdržení," uvedl mluvčí policie v Olomouckém kraji Libor Hejtman.

Důvěřivý pár zájemci telefon zaslal, ale peněz se dodnes nedočkal. jak se navíc ukázalo, zájemce o telefon uvedl prodávající nepravdivé údaje ke své osobě.

Pokud se policistům podaří kupce, který nezaplatil, vypátrat, hrozí mu za podvod až dva roky za mřížemi. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: