Cizince, který v Olomouci znásilnil ženu, po týdnu dopadla policie



 22. 09. 2017

Policisté dopadli třiatřicetiletého cizince, který v noci v olomouckých Hodolanech znásilnil devětadvacetiletou ženu. Nyní mu hrozí až deset let vězení.

Třiatřicetiletý muž původem ze zemí bývalého Sovětského svazu podle všeho Olomoucí jen projížděl. V olomouckých Hodolanech si však v noci ze středy na čtvrtek 14. září vyhlédl zhruba půl hodiny před půlnocí devětadvacetiletou dívku, která se vracela z centra Olomouce domů a vydal se za ní. 

Na křižovatce v Hodolanské ulici pak využil křoví a zaútočil. Kriminalistům kromě zachycených stop a svědků pomohly i kamery z nedalekého kasina.

Téměř přesně po týdnu tak podezřelého dopadli, skrýval se v Olomouci. "Podezřelý cizinec byl v noci ze středy na čtvrtek zadržen a umístěn do policejní cely," uvedla mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková. Přestože se muž nepřiznal, usvědčily ho stopy, které kriminalisté zaznamenali. 

A ve čtvrtek tak zahájili stíhání muže, který dosud neměl v Česku trestní minulost. Nyní mu za znásilnění hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Policie podala podnět státnímu zástupci k umístění muže do vazby. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: