Spící barman, opilec ve výtahu i toulavý páv. Strážníci se na konci roku nenudili



 02. 01. 2018

Olomoučtí strážníci se o Silvestru i vánočních svátcích setkali v metropoli Hané i s kuriózními případy. Třeba barmanem, který usnul, nebo opilcem spícím ve výtahu. Na Štědrý den zase naháněli zatoulaného páva.

Alkohol tradičně sehrál velkou roli během silvestrovských oslav. Opilý muž, který usnul ve výtahu panelového domu v Trnkově ulici.

"Na přivolané strážníky již čekala sedmapadesátiletá žena, která jim sdělila, že za ní přišel její syn a ten cestou usnul ve výtahu. Hlídka muže probudila a vzhledem k tomu, že byl silně pod vlivem alkoholu, putoval na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění," uvedl mluvčí olomouckých strážníků Petr Čunderle.

Mladík si tak sice silvestrovskou noc nejspíš pamatovat nebude, Nový rok už ale z paměti nevymaže. Probudil se totiž na protialkoholní záchytné stanici.

O něco lépe dopadl barman z lokálu v Nedvědově ulici, jehož strážníci ve snaze zabránit možnému okradení probudili. I díky jejich pomoci se tak mohl nadále věnovat hostům. Tentokrát už v bdělém stavu.

Pracovní dny mezi Vánocemi a Silvestrem zpestřilo městským policistům například auto zaparkované, či spíš zapadnuté v poli nedaleko ulice Aloise Rašína nebo hlášená nebezpečná chemikálie. "Z velkých barevných skvrn" ke kterým přivolal strážníky šestapadesátiletý muž, se vyklubal pouhopouhý rozdrobený molitan z dětského míče. 

A zvláštní pohled se mohl na Štědrý den vyskytnout i lidem žijícím v ulici Stratilova. Místo zlatého prasátka mohli vidět páva, kterého naháněli strážníci na zahradě jednoho z rodinných domů. Možná to byl ten, o kterém v minulosti zpívala Hana Zagorová. 

"Strážníkům se podařilo společně s majitelem domu páva ze zahrady v pořádku odehnat," dodal mluvčí strážníků. Ke štědrovečerní večeři tak byl tradiční kapr. Páv zůstal mezi živými.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: