FOTO: Mrazem prasklé potrubí na parkovišti v Olomouci vyplavilo lidské kosti




Neobvyklý nález zapříčinila v Olomouci mrazem způsobená havárie vodovodního potrubí. Voda v zemi odhalila kosterní pozůstatky staré přibližně dvě stě let. K dalšímu zkoumání si je převzali archeologové.

Prasklé vodovodní potrubí zaplavilo v sobotu po třetí hodině odpoledne parkoviště v Pionýrské ulici. "Strážníci na místě zjistili, že voda zaplavila velkou část parkoviště, dále zatéká do podchodu a směrem k silnici na ulici Brněnská," nastínil rozsah havárie mluvčí olomouckých strážníků Petr Čunderle.

Voda však odhalila i tajemství, staré několik století. "Vlivem silného proudu tekoucí vody došlo k vyplavení lidských kosterních ostatků," uvedla mluvčí policie olomouckého kraje Irena Urbánková s tím, že voda kosti vyplavila přímo na silnici. 

"Na místo byl přizván znalec z oboru archeologie, který konstatoval, že se jedná o ostatky, staré nejméně 200 let a pravděpodobně pocházejí ze hřbitova, který se v uvedené lokalitě nacházel," dodala mluvčí policie. 

Kosterní ostatky archeologové převzali jako archeologický nález k dalšímu zkoumání.

Obyvatelé z okolí pak byli až do nedělního brzkého rána bez vody. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: