Sigma zakončila sezónu na čtvrtém místě a zahraje si o Evropskou ligu




Hostující Mladá Boleslav odjela s prázdnou. Bodově i střelecky. Plšek si vystřílel další dva góly do statistik, v domácí bráně se představil náhradník.

O malé překvapení na začátek se postaral brankář domácí Sigmy. Místo tradičního Buchty se do brány postavil Michal Reichl. Také kapitán Vepřek nehrál kvůli vyloučení na Spartě.

Již od začátku se vědělo, že se v sobotu odehraje dobrá podívaná. Velkou šanci měly oba celky, tu boleslavskou překazil Sladký, který míči do cesty vložil svou nohu a ten pak přeletěl přes domácí bránu.

Krátce po třicáté minutě hry se radovali domácí poprvé. Úspěšně navázali na nepovedenou střelu čtyři minuty před tím, Plšek otevřel skóre svým desátým gólem v sezoně – 1:0.

Hlavičkou mohl zvyšovat Řezníček, své narozeniny však gólem neoslavil.

Změna stran očividně svědčila Hanákům daleko více, než v první polovině zápasu, ve které vstřelila jeden gól. Ve druhém poločase se totiž blýskla dvěma góly, první zajistil Falta v 51. minutě, druhý devět minut před koncem opět Plšek – 3:0.

Závěrečný zápas viděl i nařízenou penaltu, kterou rozhodčí odpískal kvůli Radakovičově ruce. Buchtův náhradník v bráně nezklamal své příznivce a střelu vyrazil.

Poté mu aplaudoval stadion ještě jednou, ani Jánošova rána přes něj nepřešla.

Pět tisíc diváků nakonec tleskalo svému týmu z Olomouce a děkovalo za letošní sezónu.

Sigma si díky zisku tří bodů zajistila účast v předkole Evropské ligy, zápas odehraje 9. srpna.A


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: