Šofér náklaďáku nadýchal přes tři a půl promile. Za volant sedl i opilý kolega



 18. 06. 2018

Šestatřicetiletý cizinec se nezdráhal řídit s bezmála čtyřmi promile alkoholu v krvi. Když ho hlídka policie v Hněvotíně nedaleko Olomouce zastavila, nadýchal 3,64 promile. V autě vezl i o devět let staršího kolegu. Jak se ukázalo, i on byl na tom podobně, nejen co se pití alkoholu týče. Ani on neměl zábrany řídit opilý.

Když v neděli před šestou hodinou večer policisté v Hněvotíně zastavili náklaďák značky Man, nestačili se divit. V kabině vozu seděl za volantem opilý cizinec a stejně tak opilý byl i jeho kolega. 

"U šestatřicetiletého řidiče cizí národnosti provedli orientační dechovou zkoušku, která byla pozitivní, a naměřili mu 3,64 promile alkoholu v dechu. Další jízdu mu zakázali," uvedla mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková.

A jak se ukázalo, za volant se nezdráhal usednout ani stejně opilý pětačtyřicetiletý spolujezdec. "Krátce předtím měl uvedené nákladní vozidlo Man užít k jízdě bez předchozího souhlasu jeho majitele," řekla mluvčí policie s tím, že navíc opilý muž ani nevlastní řidičák. Ten pak policistům nadýchal 3,51 promile. 

Zatímco šestatřicetiletý cizinec je nyní podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky, pětačtyřicetiletého muže policie podezřívá hned ze dvou trestných činů. Kromě ohrožení pod vlivem návykové látky i neoprávněného užívání cizí věci. 

Nebyl to o víkendu na Olomoucku přitom zdaleka jediný případ, kdy řidiči usedli za volant opilí (více o tom jsme psali zde).


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: