Opravy v Brněnské ulici pokračují. Tramvajová trať má být hotová koncem srpna



 31. 07. 2018

Dva tisíce metrů kolejnic a 700 pražců musí vyměnit dělníci na tramvajové trati v Brněnské ulici v Olomouci. Opravy se dočká také podchod, který spojuje tramvajové zastávky. Na dokončení oprav za desítky milionů korun si lidé ještě měsíc až dva počkají.

Stavební firma v Brněnské ulici momentálně pokládá dva tisíce metrů kolejnic a vyměňuje více než 700 kusů pražců. V podchodu opravami v současné době prochází nosné ocelové konstrukce, zastřešují se rampy a provádí se sanační práce na betonových plochách podchodu.

„Podchod je již velmi starý a postupně dosluhoval. Právě to byl důvod k jeho velké opravě. Rekonstrukcí prochází od června a výsledkem bude jeho nové zastřešení, opláštění, prosklení a osvětlení části s výstupem k fakultní nemocnici,“ informoval náměstek Filip Žáček. „Současnou prioritou stavebních prací je dokončení rekonstrukce ramp tramvajových zastávek ještě před ukončením výluky tramvajové trati,“ dodává.

O tom, že práce na kolejích pokračují bez problémů, se zástupci města přesvědčili při nedávné kontrole. Aktuálně jsou již vyměněny poškozené pražce, jsou vloženy a svařeny kolejnice a začíná oprava druhé koleje směřující na Novou Ulici,“ upřesnil technický náměstek Dopravního podniku města Olomouce Petr Kocourek.

Do rozsáhlých rekonstrukcí se Olomouc společně s Dopravním podnikem města rozhodla investovat přes 35 milionů korun. Na opravy samotného podchodu město obdrží dotace ve výší 10,9 milionu korun. Podle primátora Antonína Staněka začaly práce na opravách podchodu a trati ve stejnou dobu záměrně. „Společnou koordinací stavebních prací se tak vyhýbáme dalším omezením na této jinak velmi vytížené tramvajové trati, směřují k fakultní nemocnici a na Novou Ulici,“ uvedl Staněk.

Výluku tramvajového provozu v Brněnské ulici město plánuje ukončit 28. srpna. Práce na podchodu by pak měly být hotové zhruba o měsíc později.


Autor: Eliška Kordulová



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: