VIDEO: Zdrogovaný motorkář srazil policistku. Hrozí mu až dvanáct let za mřížemi



 22. 10. 2018

Čtyřiatřicetiletý motorkář se snažil v Mohelnici vyhnout silniční kontrole, a proto srazil policistku. Muž jedoucí na podomácku sestaveném stroji, byl však okamžitě zadržen. Hlídka zjistila, že řídil pod vlivem drog. Teď mu hrozí až dvanáctiletý trest ve vězení.

Policisté naměřili ve čtvrtek 18. října při běžné kontrole na Družstevní ulici v Mohelnici řidiči na motocyklu 92kilometrovou rychlost. Z tohoto důvodu měl být zastaven. 

„Policistka muži zcela zřetelně a včas dávala zastavovacím terčem se vztyčenou pravou rukou znamení k zastavení motocyklu. Levou rukou jej směřovala k pravému okraji vozovky. Na výzvu k zastavení zareagoval řidič nejprve zpomalením jízdy. Ve vzdálenosti zhruba dvou až tří metrů před policistkou však zprudka přidal plyn a ve snaze z místa ujet zpříma na policistku najel. Té se přes veškerou snahu již střetu nepodařilo zabránit,“ popsala situaci tisková mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Po prudkém nárazu dopadla žena zákona tvrdě na silnici. Po střetu motorkář havaroval. Byl okamžitě zadržen. Zároveň byla na pomoc přivolána zdravotnická záchranná služba. Oba byli po prvotním ošetření přepraveni do šumperské nemocnice. Policistka byla následně propuštěna do domácího léčení.

 

„Policisté řidiče vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce a také orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Zatímco dechová zkouška byla negativní, test na přítomnost návykových látek ukázal pozitivní hodnotu na látku amfetamin nebo metamfetamin. Lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve se řidič odmítl podrobit,“ dodala mluvčí Vybíhalová.

Olomoučtí muži zákona záhy zjistili i další důvody, proč se chtěl motorkář silniční kontrole vyhnout. Jeho motocykl nikdy nebyl registrovaný. Sestavil si jej podomácku z různých dílu a připevnil na něj nalezenou registrační značku. Samotný čtyřiatřicetiletý muž nikdy nevlastnil řidičský průkaz. Navíc byly u něj nalezeny obaly s bílou krystalickou látkou, pravděpodobně s pervitinem.

V případě prokázání viny hrozí motorkáři až dvanáctiletý pobyt za mřížemi.


Autor: Svatoslav Hořínek



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: