FOTO: Skleněný strom života nadchl návštěvníky Flory. Celkem jich dorazilo 65 tisíc



 02. 05. 2019

Úctyhodným číslem se může pyšnit jarní expozice výstaviště Flora. Jeho branami prošlo za čtyři dny celkem 65 tisíc návštěvníků. Největší atrakcí byl skleněná skulptura nazvaná Strom života od Kláry Franc Vavříkové, která toto dílo vyráběla půl roku.

Hned několik akcí doprovodilo výstavu Jarní Flora 2019 a organizátoři mluví o tom, že to je ta správná cesta. Kromě skleněného Stromu života na návštěvníky čekala také výstava bonsají a suiseki. Pro ty, kteří si na olomouckém výstavišti chtěli především chvíli vydechnout, byla připravena odpočinková zóna se společenskými hrami či koncerty.

Největší ohlas jednoznačně sklidil Strom života Kláry Franc Vavříkové. Umocnila jej i další díla z velkých českých skláren. „Krásu skla doplnily koberce jarních cibulovin spolu s trvalkami a letničkami, jejichž opojná vůně byla všudypřítomná. Při čtvrtečním slavnostním zahájení byla pokřtěna a posvěcena nová odrůda tulipánu, která dostala název Olomoucká princezna,“ komentovala garantka akce Marie Doležalová.

Výstava bonsají a suiseki přinesla mimo jiné ukázku jejich tvarování či komentované prohlídky. Jako hezkou vzpomínku si lidé odnášeli fotografie s některou z vystavených bonsají.

„Stánkový prodej zcela vymizel kolem pavilonů G a H, kde vynikly rozkvetlé a barevné expoziční záhony cibulovin. Stánky jsme nahradili posezením, kde si návštěvníci mohli odpočinout a vychutnat si v klidu krásu rozkvetlého parku,“ uvedla ředitelka Eva Fuglíčková.

V odpočinkové zóně se lidé krom hraním společenských her mohli zabavit i koncerty buskerů či poslechem rad ze zahrádkářské poradny.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: