Rušná ulice v Olomouci dostane "tichý povrch". Uzavírka ovšem potrvá až do září




Rekonstrukce frekventované ulice v olomouckém Hejčíně zkomplikuje až do začátku podzimu dopravu. Odměnou za trpělivost však pro řidiče i obyvatelé z okolí bude nový asfaltový povrch, který bude méně hlučný, než ten současný.

V olomoucké městské části Hejčín startuje v pátek velká rekonstrukce Erenburgovy ulice. Dopravou silně zkoušená silnice dostane po náročných opravách tichý asfalt. Úplná uzavírka Erenburgovy ulice potrvá do letošního 30. září.

„Po rekonstrukci Erenburgovy ulice volali tamní obyvatelé už dlouho. Stavbu bylo třeba naplánovat kompletně. Zahrnovat proto bude nejen rekonstrukci silnice a chodníků, ale také všech inženýrských sítí,“ uvedl investiční náměstek olomouckého primátora Martin Major. 

Celkové náklady se vyšplhají na téměř 19 milionů korun. „Obyvatele Hejčína i řidiče prosíme o trpělivost, jsme si vědomi toho, že stavba přinese dočasné komplikace. Odměnou za to však bude nová silnice s tichým asfaltem, který této městské části uleví od hluku a vibrací z dopravního provozu,“ vysvětlil Martin Major. 

Stavební práce začnou v pátek 10. května, kdy jako první přijde na řadu frézování starého povrchu silnice. Po celou dobu úplné uzavírky je vedena objízdná trasa od křižovatky ulic Na Trati x Erenburgova x Tomkova ulicemi Na Šibeníku a tř. Míru na ul. Pražskou v obou směrech. Objízdná trasa platí i pro autobusové linky Dopravního podniku města Olomouce.

Erenburgovu ulici v budoucnu doplní i nový přechod pro chodce. „Součástí rekonstrukce bude i vybudování nového přechodu u křižovatky Erenburgova x Pešinova. Ten se v současné době projekčně připravuje, vydání stavebního povolení předpokládáme v červenci letošního roku,“ doplnil investiční náměstek Major.


Autor: ( red )



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: