Kuriozity hasičů roku 2017: Slunečník na stromě, tank na dálnici a netopýři v paneláku



 01. 01. 2018

Uplynulý rok přinesl kromě tvrdé práce hasičům v Olomouckém kraji také pár úsměvných případů. Například vyhánění hejna netopýrů z bytového domu nebo vyproštění reklamního slunečníku z výšky deseti metrů. Nechyběl ani zaklíněný tank na dálnici.

Hned na začátku léta hasiče v Olomouci čekala těžká práce s výškovou technikou. V zoo na Svatém kopečku totiž vítr odvál reklamní slunečník, a to až do výšky deseti metrů. "Hasiči na místo vyjeli nejprve jen s cisternou. Zjistili však, že slunečník je příliš vysoko, proto na místo vyjela i výšková technika," doplnila mluvčí s tím, že práce trvala přes hodinu (více o případu jsme psali zde).

Vojákům museli olomoučtí hasiči vyjet na pomoc 3. srpna 2017. "Vojáci na návěsu přepravovali tank, jeli z kopce, přívěs se rozkmital a tank jim sjel z návěsu," sdělila tisková mluvčí Hasičské záchranné služby Olomouc Vladimíra Hacsiková.

Záchranné práce přitom nebyly nijak jednoduché, tank zůstal nakloněný na bok v pravém jízdním pruhu na dálnici ve směru z Olomouce na Ostravu, po dálnici se v obou směrech proto nikdo neprojel skoro dvě hodiny (více o případu jsme psali zde).

V srpnu se ale hasičů Olomouckého kraje kuriozní případy držely dál. Jen o pár dní později po incidentu s tankem se na tísňové lince ozvalo volání o pomoc obyvatelů bytového domu v Šumperku na Lidické ulici. "Hasiči po příjezdu zjistili, že v noci do domu vletělo asi deset netopýrů, kteří se ráno ve společných chodbách různě schovali," přiblížila Hacsiková.

Netopýři schovaní za obrázky nebo hasicím přístrojem tak museli být odchyceni. A ti, co se chytit nenechali musela zásahová jednotka vylákat, aby z oken vyletěli sami.


Autor: Aneta Hrdličková



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: